Till middag tog vi sedan upp fläsk. Stekfläsket fick vattna ur, och vi lade det dagen före i vatten, sedan stekte vi det och kokade potatis eller soppben till soppa, i regel till soppan var det bara potatis och morötter.
Greta var duktig på att så grönsaker. Pappa hjälpte henne och göra i ordning grönsakslanden. Då sådde hon morötter, kålrötter, spenat och sockerärter. Jag fick hacka spenaten när de hade kokat den det tycke jag var tråkigt. Det blev ju en väldigt god stuvning till potatisen. Hade vi matbröd som hade torkat och blivit hårt skar vi spikar, långa smala remsor av brödet som hade blivit hårt, och doppade i soppan. Det var bättre än att brödet torkade eller möglade.
Kvällsmaten bestod av smörgås mjölk och kaffe. Vi gjorde även något som vi kallade mjölkesöll det var när vi skar det hårda brödet i bitar och lade det i mjölken med lingonsylt.
På sommaren gjorde vi något som vi kallade tätta (långfil). Den bestod av syrad mjölk som vi köpte på apoteket. En liten klick tätta (långfil) lade vi i små skålar på kvällen och hällde sedan nymjölkad varm mjölk ovanpå. Det fick stå till nästa kväll. Det blev ett gräddlager ovanpå. Långfil kallade vi det. Vi strödde socker ovanpå. Det var mycket gott till kvällsmat.