citat terror

Peter hade även lyckats får napp på deras försörjningskanal in. Och allt verkade komma just den vägen, som om de inte hade ett bekymmer i världen. De var näst intill nonchalanta, vilket gjorde Peter lite illa till mods. Var gränserna verkligen så klent bevakade? Var Sverige så vidöppet? 


Varannan dag gick en något ombyggd, pensionerad bogserbåt iland i Lysekil och la till vid Anderssons kaj. Där lastades lådor på en Toyotapickup och en eller flera personer klev av båten och tog plats i kupén. Tre gånger på sex dagar hade Peter sett detta och fått bildbevis på detsamma. Enligt vad som sades i huset var det mestadels vapen, sprängämnen och elektronik i lådorna, men även en och annan uppmuntring i form av godsaker eller rusmedel verkade finnas däri. 


Stella hade skaffat sig en mycket god koll på rangordningen och kunde med största säkerhet avgöra att de två huvudmännen inte längre var högsta hönsen, utan mer någon slags löjtnanter till en man vid namn Fadi Anwari som klivit iland dag fyra och som nu verkade bestämma och planera allt. Fast Stella sa att hon trodde planen redan var klar när han klev iland, så vem som helst kan ha varit med att utforma den. 

 ...

”Vi borde helt enkelt gå in och utrota det här getingboet nu, innan det sker något som är för stort för oss att hantera.” var Stellas mening, och Peter höll i stor sett med henne. 

”Vi kan inte ta oss an nästan 20 man.” resonerade han nyktert. 

”Det vet jag väl, och jag skulle inget hellre vilja än att kontakta Kapten och be om hjälp. Vi behöver en tung insats här.” 

”Så, om vi presenterar bevisningen för honom, då måste han väl agera?” 

”Klart att han måste. Men hur lång tid tar det innan han får klartecken uppifrån? Hur lång tid innan insatserna är här?” 

”Alternativ?” 

”Minera och spräng husen med dem på insidan. Det är den enkla lösningen. Risken finns dock att smällen blir så stor att den tar med sig hus runt omkring. Vi vet inte hur pass mycket sprängämnen de redan har i huset.” 

”Kan vi inte gasa dem som vi gjorde i lägenheten?” 

”För stort hus, för många rum. Skulle inte vara effektivt.” 

”Ta ut dem en och en när de lämnar huset i något ärende, och minska ned styrkan? De sista gångerna de har åkt iväg, har de varit en full och en halvfull bil. Det är sju personer som försvinner, kvar är tolv.”